Dag 1: de geboorte

Het was super inspannend, de hele dag door…
De eerste 5 pups waren er tussen 10.15 – 12.15 uur, briljant gewoon! En toen kwam de lange stop… Tjaco had net de DA aan de lijn die vonden dat we moesten komen (nee, really??? Gaan slepen met een bevallende teef en 5 ini-minies?! Doe eens even lief!) en op dat exacte moment begon Selah weer op gang te komen met weeën. Zucht van opluchting!

Nog 2 te gaan…


De eennalaatste heeft niet geleefd buiten de baarmoeder. Ze was wel prachtig volgroeid, vlies en placenta intact, maar … geen leven. Hoe dankbaar we ook zijn voor 8 wriemels, het contrast met dat bewegingsloze lijfje doet me toch verdriet! Selah die nog zo probeerde er leven in te ‘likken’, mijn eigen neiging het maar vast te willen houden om haar niet koud te laten worden…
Desondanks wederom diep verwonderd over de wijsheid en de creativiteit van schepping, het diepe weten van moeders wat te doen, het doorbijten van de navelstreng, het op gang likken van ademhaling, het direct gaan liggen om te zogen, de grote voorzichtigheid in Selahs gedrag om maar niet op een pupje te gaan liggen…
Selah, ik hield al veel van je, maar na vandaag nog een bakje meer, lieve kanjer❣❣❣

Missie voltooid…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *