Begeleiding

De opvang (individuele en groepsbegeleiding) die wij bieden op de YARA-hof berust op een drietal pijlers, die – in combinatie met elkaar – ondersteuning & oefening bieden aan adolescente meiden (vanaf +/- 16 jaar) en jonge vrouwen die tijdelijk extra zorg nodig hebben.

In Contact

We hebben allemaal anderen nodig om ons zelf te worden! Hoewel de manieren waarop we elkaar nodig hebben erg kunnen verschillen, is het een feit dat we in contact moeten (leren) zijn met anderen om ons gezond te ontwikkelen.
De bijbel zegt:
Zoals men ijzer scherpt met ijzer, zo scherpt een mens zijn medemens (Spr. 27:17).

Soms is contact fijn, soms verloopt het moeizaam. Soms is het bar gezellig, soms is iedereen je even teveel… Maar hoe dan ook, samen zijn vormt je!
Om te leren van elkaar en van het samen zijn, maakt het in contact zijn met anderen – zowel bij individuele als groepsbegeleiding – een wezenlijk onderdeel uit van jouw tijd op de YARA-hof.

In Beweging

Beweging is goed voor iedereen, maar als je niet lekker in je vel zit, is het des te belangrijker om niet alleen ‘in je hoofd’ te blijven, maar ook actief met je lijf aan de slag te kunnen. Het helpt je om de positieve mogelijkheden van jezelf te ontdekken en in te zetten. Het helpt je ook om uit negatieve gedachten of sombere gevoelens te breken.
Op de YARA-hof zijn altijd klussen te doen. Bovendien dagen de paarden en honden je uit om sámen met hen in beweging te komen. Onze Fries Hadaya is bijvoorbeeld altijd wel in voor een gezamenlijk potje voetbal!

In de Natuur

De winst van het in contact en in beweging zijn, wordt nog eens versterkt door dat te doen in de frisse buitenlucht. Daar kan de wind letterlijk door onrustige gedachten waaien, de zon kan schijnen op negatieve gevoelens en een regenbui kan soms heel wat gepieker wegspoelen! Al weet men niet exact op welke manier, maar veel wetenschappelijk onderzoek onderstreept: “Natuur maakt gezond!”. Het bezig zijn in de natuur kan ook jou helpen om beter in balans te komen.