Dekking

She almost tricked us!!! Wij verwachten in april 2017 de loopsheid bij Selah. Inmiddels is het mei geworden en we vrezen… gemist?!

Wij zijn dan ook zeer verbaasd en verrast als op woensdag 15 juni alsnog de loopsheid aanbreekt!

Zo snel mogelijk nemen we contact op met mensen die interesse hadden getoond in een pup, aangezien we hen reeds hadden laten weten dat het niet wat werd deze keer… We informeren hen over het feit dat een en ander toch een hoopvol vervolg lijkt te gaan krijgen 🙂

Vervolgens moeten we snel schakelen met Carin Peletier (eigenaar Simon) en de dierenarts voor een afspraak i.v.m. progesteron prikken.
Gelukkig heeft nog niemand het idee gekregen om op mei-vakantie te gaan en blijkt Simon beschikbaar voor een dekking.

Dinsdagochtend 8:00 (20-6) melden we ons DGC De Nieuwe Hanze in Kampen voor bloedprikken. De uitslag van Selah’s progesteron is nu 5.3, hetgeen volgens deskundigen betekent dat de eisprong heeft plaatsgevonden en dat een eerste dekking het best de volgende avond gepland kon worden.

Voor de zekerheid woensdagochtend nogmaals bloedprikken, de progesteron waarde was inderdaad verder opgelopen naar 8.5. Een goed moment om ’s avonds op pad te gaan naar de dekmeester in Nunspeet, Ton Boxman.

Ton zelf schrijft uiterst vermakelijk op zijn website over gewillige honden en verkrampte baasjes 🙂

Selah is op 21 en 23 juni 2017 gedekt door Kiarr-Simon of Heartland. Zouden we rond 21 augustus beschuit met muisjes uitdelen?!…