Geboorte

Het klinkt allemaal verraderlijk eenvoudig: zoek een reu, zorg voor de juiste dekkingsmomenten, dan gaat alles vervolgens vanzelf… Maar, vroeg ik me al snel enigszinswat benepen af, hoe moet het dan precies rondom de bevalling an sich?!… Ons lieve dier… wat als het nu eens niet vanzelf blijkt te gaan en ze aangewezen is op ons, twee onervaren en hoogstwaarschijnlijk onbeholpen baasjes?… Je snapt onze grote opluchting toen Johan Schuurman, onze voormalige hondentrainer en zelf heel wat meer ervaren fokker (Kennel Ballincura) ons geruststelde door aan te geven dat hij bereid was om op zijn motor te springen en met gezwinde spoed onze kant op te komen als Selah serieus aan de bevalklus zou beginnen. Want weet je, video’s op Youtube zijn helemaal oké, maar als het je eigen dier of pups betreft waar mogelijk iets mis mee kan gaan, dan voelt dat ijs toch eng dun! En laat nou de eerste pup besloten hebben om in een stuit ter wereld te komen… Daar was Johan, onze redder in bevallingsnood! Selah was onze ongeëvenaarde heldin: dapper zette ze op die zomerse avond (21.08.2017) drie zwart-bruine reutjes en drie dito teefjes op de wereld, allemaal alive & kicking (dat laatste vooral richting de al snel bijzonder populaire melktank).

Maandagmiddag was het zover. Rond vijf uur werden de weeën duidelijk zichtbaar bij Selah.

Moeder met haar kroost

De bevalling liep heel vlot, de eerste pup om kwart voor zes en iets over elf werd de laatste pup geboren, waarmee we een evenwichtig nest gekregen hebben van drie teefjes en drie reutjes.

Selah is erg braaf geweest. Wat is de natuur bijzonder dat ze haar ‘moeder zijn’ als van nature oppakt. Heel mooi om te zien.