Over ons

We verwachten 9 kleine Oud-Duitse herdertjes in de week van 20 – 27 maart. We kijken enorm naar ze uit!

Er zijn nog enkele pups beschikbaar.

Neem bij interesse contact met ons op.

Leuk! Je komt even bij ons op de boerderij kijken! Wij zijn Tjaco en GerriĆ«t en wonen sinds een aantal jaren op een prachtige plek, samen met onze honden en paarden, in Oosterwolde (Gld). Het is met recht een verwenplekje; dagelijks genieten we van heerlijke ruimte en uitzicht op heel veel groen. We denken dat de honden het met ons eens zijn: ze maken elke dag heel wat meters rondom de boerderij, ravotten met elkaar, slopen hier en daar vrijmoedig een struik om vervolgens dolenthousiast te flaneren met verworven takken…

In 2014 kruiste ons pad voor het eerst met een bijzondere Duitse herder, toen slechts 8 weken oud. Na jaren Rottweilers gehad te hebben, met veel liefde overigens, waren we op slag verliefd op Selah. Toen we haar zagen opgroeien, groeide mettertijd het idee: misschien toch eens zelf zo’n nestje van die knappe pups fokken?!… Selah kreeg prachtig commentaar op de show, had geen bemerkingen op foto’s en DNA-onderzoek, alles stond op “go”! En zo begon in 2017 onze eerste zoektocht naar een reu.

Selah is een nog een echte Duitse dame (lang stokhaar), uit een prachtige werklijn met tophonden. Voor een Duitse herder heeft zij zonder meer een rechte rug, waar wij blij mee waren. Gaandeweg kregen we meer kennis over het ras van de Oud-Duitse herder en raakten onder de indruk van z’n schoonheid; prachtige solide honden, met een krachtige, rechte rug en mooie lange, vaak golvende haren!
Daarom sloten we ons aan bij de LSOHV, een vereniging van fokkers met liefde voor de Lang Stokhaar en Oudduitse herders. We fokken volgens de (terecht strenge) richtlijnen van de vereniging, omdat ook wij uiteraard de gezondheid van het ras voorop willen laten staan.